Наслов

Од момента кад је сада већ бивши директор маркетинга Владимир Јарић у име Фудбалског клуба направио спонзорски уговор са „Карслсбергом” и да ће стадион у Хумској ускоро добити потпуно нов изглед на адресу Партизана свакодневно стижу нови захтеви за помоћ и донацију старих столица, пише у издању од понедељка Политика.

Директор стадиона Александар Степановић, који пуне две деценије руководи свим спортским и објектима који су под надлежношћу СД Партизан, каже да је до сада стигло близу осамдесет захтева и да је потражња премашила сва очекивања.

Читав пројекат замишљен је тако да се о продаје лименки сакупи новац од којих ће се купити нове столице. За сада, од наградне игре која траје скоро две године, прикупљене су паре и реновиране су две највеће трибине на стадиону, а до утакмице са Слободом биће постављене столице и на јужној и северној трибини.

– Захваљујући уговору који је склопљен пре две године ми са поносом можемо да кажемо да ћемо после пуних петнаест година поново имати нове столице на нашем стадиону. Постигнути споразум је почео да се реализује крајем прошле године. Уговором је превиђено да нам „Карлсберг” испоручи укупно 33.000 столица.

Да ли су столице довољно чврсте?

– У договору са спонзором нисмо мењали произвођача. Ове нове црно-беле столице израдила нам је словеначка фирма „Шпилак”, као и већину ових које смо скинули. Калуп је остао непромењен, а квалитет свакако испуњава све стандарде УЕФА.

Колика је тренутна потражња клубова за ваше столице?

– Од 29.000 столица свака трећа је исправна. Што практично значи да је за употребу између 12 и 13 хиљада. На нашу адресу је стигло тачно 79 захтева, са потражњом од чак 67,500 столица.

Коме сте до сада помогли?

– Фудбалски савез Београда је добио 5.500 столица. Помогли смо многим клубовима. Наравно, из објективних разлога не можемо да изађемо у сусрет свима. Суштина ове приче је да се помажу најугроженији клубови, којима су потребне столице.

Готово пред сваку међународну сезону из УЕФА нас упозоравају да наши стадиони не испуњавају услове и стандарде. Шта ће Партизан урадити по том питању?

– Морам да кажем откада играмо у најјачим европским такмичењима, Лиги шампиона и Лиги Европе, доста тога је урађено. Нажалост, не све. Свесни смо те чињенице, али оно што је у нашој моћи чинимо све да добијемо лиценцу. До када ће то бити, заиста не знамо. Али, добро знам да је Србији потребан модеран стадион. не само клубовима већ и репрезентацији, али то је већ ствар државе – рекао је за „Политику” директор Партизановог стадиона.

У Партизану најављују да ће по завршетку шампионата променити и травнати тепих, који је по речима директора стадиона зрео за реновирање.

– После скоро девет година уследиће реновирање главног терена. Имамо чврсто обећање да ћемо ове године добити потпуно нов травнати тепих и нове аутоматске прскалице. Тај пројекат ће нас коштати око 120.000 евра.

Да ли то значи да је у плану постављање грејача испод траве?

– Не, за тако нешто немамо пара јер би реализација тог посла коштала око 700.000 евра.

Да бисте видели остатак вести

Региструјтe Cе Пријавитe Ce

Региструј се

Унесите Вашу адресу е-поште да бисте добили нову шифру